Android Uygulama Geliştirme

Google’ın açık kaynak kodlu ve ücretsiz olarak sunduğu bir işletim sistemi olan Android, günümüzde birçok akıllı telefon ve tablet üreticisinin tercihi haline gelmiş ve akıllı cep telefonu ve tablet sektörünün en çok kullanılan platformu haline gelmiştir. Giderek kullanımı artan Android işletim sistemi için uygulama geliştirerek birçok kişiye ulaşma şansınız vardır.

Bir Android uygulaması geliştirmek için hangi bilgilere ve araçlara ihtiyacını var? Android uygulaması geliştirebilmek için Java programlama dili kullanılıyor. Diğer programlama dilleri ile de Andoid uygulaması geliştirilebilmesine rağmen performans ve sunulan işlevsellik açısından Java kullanmanız sizin faydanıza. Google tarafından ücretsiz olarak sunulan Android Studio, andorid uygulama geliştirmek için herşeye sahip. Android Studio’yu indirip kurduğunuzda, android uygulama geliştirebilmeniz için gereken SDK (Software Development Kit) ve android emülatörlerini sizin için internetten indirip kuruyor. Android Studio ile yeni proje oluşturduğunuzda uygulama için gereken tüm dosyaları oluşturuyor. Uygulamanızı ister Android Studio’nun sağlamış olduğu android emülatörleri ile isterseniz bir android telefon yada tablet ile test edebilir ve hataları yakalayabilirsiniz. Android işletim sistemi uygulamalara cihazın pil durumu, ağ durumu gibi birçok bilgiyi sağlamaktadır. Ama bir uygulama geliştiricisi olarak uygulamanızın kullanıcıdan gereğinden çok izin (rehbere erişme izni gibi) istemesini engellemeniz gerekmektedir. Android uygulamanızın kullanıcı ara yüzü basit ve anlaşılır olmalıdır. Layout denilen görünümler iyi ayarlanmalı ve normal bir android kullanıcısının kullanım alışkanlıkları dikkate alınarak ara yüz tasarlanmalıdır. Activity denilen android uygulamalarının işlevselliğini sağlayan özellikler gerektiği kadar kullanılmalıdır. Activity tasarımı cihazın pilini tasarruflu kullanabilmeli ve performansı yüksek olmalıdır. Uygulama geliştirirken ihtiyacınız olan birçok çözümün ücretsiz olarak internette sunulduğunu görebilirsiniz. Örneğin Twitter hesabına bağlanan bir uygulamaya ihtiyacınız varsa GitHub’da bu fonksiyonları sağlayan açık kaynaklı kodlara ulaşabilirsiniz. Hatta bu fonksiyonları sağlayan 3. Parti API’ler ve kütüphaneler bulabilirsiniz. Android işletim sistemi kullanan farklı çözünürlüklere ve özelliklere sahip cihazlar olduğu unutulmamalıdır. Uygulama farklı çözünürlüklerde, yatay ve dikey kullanımda test edilmelidir. Android uygulamanız hazır olduğunda Google Play Store’a uygulamanızı koyabilmeniz için bir Google Developer Account’ınız olmalıdır. Google geliştirici hesabını yıllık 25 dolara oluşturabilirsiniz. Hesabınızı oluşturduktan sonra uygulamanızın kaç kişi tarafından indirildiğini ve güncel olarak kaç kişi tarafından kullanıldığını görebilirsiniz. Android uygulamanıza reklam koymak istiyorsanız Google AdMob kullanarak kolay bir şekilde reklam yayınlamaya başlayabilirsiniz.

İcat eden kişi, dünyadan hiçbir karşılık beklemez, aksine kendisi dünyaya birçok şey verir

Web Mobil Yazılım
  • Bir sene ücretsiz destek.
  • Hatasız kodlama.
  • 7 / 24 Erişim.
  • Kullanıcı deneyimi.
  • Üstün performans.
Teklif İste

Çalışma Prensibimiz

Proje Değerlendirme

Öncelikle sizin projelerinizi kendi projemiz olarak görüyoruz, projenizin eksik yönlerini ve artı yönlerini sizinle tartışarak size öneriler sunuyoruz.

Planlama Süreci

Projenizin ticari hedeflerinin gerçekleşmesi için teknik ve stratejik planlamaları yapıyoruz. Çalışma planı ve yol haritasını çıkartıyoruz.

Yazılım Geliştirme

15 senelik web ve mobil yazılım tecrübemizle, enson teknolojik yenilikleri kullanarak projelerinizi sizin ihtiyaçlarınıza göre yazıyoruz.

Proje Teslimi

Projenizi test ortamında yayına açıyoruz. Beta ortamında gerekli kontrolleri yapıp onayladığınızda hızlıca yayınlıyoruz.