İcat eden kişi, dünyadan hiçbir karşılık beklemez, aksine kendisi dünyaya birçok şey verir

Yapay zekâ, en basit tabiri ile belirli görevleri yerine getirmek için insan zekası örnek alınarak oluşturulmuş, karar verme yetisine sahip yenilikçi yazılımlardır. Son birkaç yıldır adından oldukça söz ettiren yapay zekâ, önümüzde ki günlerde birçok alanda gün yüzüne çıkacak gelişmelerle kendinden söz ettireceğe benziyor.

Günümüzde yapay zekâ algoritmasını en fazla kullanan yazılım Google olmakla birlikte yine yapay zekânın nimetlerinden en fazla yararlanan mobil uygulama Facebook’tur. Kullanıcılarının tüm aramalarını veri bankasında muhafaza ederek belirli bir süre içerisinde aramaları kullanıcıların karşısına getiren ve onları yeniden alışveriş yapmaya ikna eden bu sistem büyük teknoloji firmalarının üretip geliştirdikleri yapay zeka teknolojisine dayanmaktadır. Ayrıca Youtube, Spotify ve Apple Music gibi uygulamalar ise kullanıcılarının dinlediği müziklere benzer müzikleri yapay zekâ teknolojisi ile kullanıcılarının alanlarında ‘tavsiye’ niteliğiyle ekleyerek kullanıcıların daha fazla içeriğe ulaşmasını sağlıyor.

Yapay zeka birçok alanda işletmelere büyük kolaylıklar sağlamaktadır. Yapay zekâ ile kurulan sistemlerle işletmeler mobil uygulamalarında müşterilerine daha hızlı ve kolay bir şekilde yanıt verebilmekte ve mutlu müşteri profilleri yaratabilmektedirler.

 

Peki, yapay zekâ mobil uygulamalarda hangi alanlarda kullanılabilir;

 

Firmalar mobil uygulamalarına ekleyecekleri yapay zekâ sohbet robotları ile mobil uygulamalarını ziyaret eden kullanıcıların sorularını daha hızlı bir şekilde yanıtlayabilir ve kullanıcılara daha verimli cevaplar verebilirler. Bu durumda işletme marka güvenilirliğini arttırmanın yanı sıra daha az emek ve daha az para harcayarak kazançlarını yükseltebilirler.

Firmalar yine mobil uygulama sayesinde sitelerini ziyaret eden ve baktıkları ürünü hafızasına kaydeden bir sisteme sahip olabilir. Kullanıcıların daha sonra ki ziyaretlerinde satın almayı düşündükleri (önceki ziyaretlerinde baktıkları) ürünleri tekrar tekrar onların karşına getirerek satın almaya yönelik pazarlama unsuru yaratabilirler.

Yapay zekâ teknolojisi, her geçen gün daha fazla hayatımızda yer ederken akıllı telefonlarımızda bulunan “Siri” benzeri uygulamalar, kişisel asistan görevinin yanı sıra, yapay zekâyı sürekli olarak yanı başımızda taşımamızı sağlıyor. Gelecekte yer almak isteyen işletmeler yapay zekâ teknolojisi ile kurumsal mobil uygulama yaptırabilir, daha fazla kazancın kapısını aralayabilirler.